Theater De Moedertaal
Nieuwsbrief 15
TDM Theater De Moedertaal
Uw zitje voor een avondje uit
Seizoen 2021-2022
Hoveniersstraat 54 2800 Mechelen
Beste theaterliefhebber,

Eindelijk!

We zijn er weer! Na de lange periode van gedwongen sluiting zijn we ons terug aan het klaarstomen om een nieuw theaterseizoen te maken. We trappen dit seizoen af met een tweedaagse met als titel: “Nieuw hout, Andere planken”. Het openingsfestival gaat door op donderdag 21 en vrijdag 22 oktober 2021.

Op donderdag 21 oktober presenteren we exclusief aan onze leden de vernieuwde foyer. Alle leden van TDM zijn welkom op deze avond met een klein verrassingsoptreden, een frisse pint (of iets anders) en een klein hapje. Zin om ook lid te worden van onze V.Z.W.? Stuur gerust je aanvraag naar onze voorzitter Staf Soli ([email protected]) en hij bezorgt je graag alle inlichtingen om lid te worden. Theater De Moedertaal is een vzw met een eigen theatergebouw. Een vereniging als TDM werkt uitsluitend met vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn natuurlijk ook lid van de vereniging en steunen zo actief of passief TDM. Het samenbrengen van mensen die willen meewerken aan de verdere uitbouw van een amateurtheater is onze kerntaak. Daar doen we het voor!

Op vrijdag 22 oktober gooien we de deuren van ons theater helemaal open. Vanaf 19.30 uur ben je welkom na reservatie via mail naar [email protected].

Het programma voor die avond ziet er zo uit:

20u15: verrassingsoptreden in de foyer met Stephanie Saint, Tom Pyck, Bruno B. Rigelle

20u45: Unit four + two (TDM all stars)
Josse Verbergt, Nele Steurs, Elke Hens, Griet Reyniers, Wesley Van der Veken, Kelly Van Hove brengen een gezellige, plezante en ontroerende mix van Nederlandstalige muziek. Er zullen knipogen tussen zitten naar eerder gespeelde en toekomstige TDM-musicals (Avenue Q, Edith & Simone, het Sprookje van Anita, Nonsens, I love you, you’re perfect now change), aangevuld met andere nummers. Het wordt een mooie mix van groepsnummers, trio’s, duetten en solo’s.

22u15: Ruben Focketyn speelt nummers uit zijn nieuwe cd “een zee van tijd” in de foyer.

Voor deze avond vragen wij een kleine bijdrage van 5 euro te betalen aan de kassa.

We beschouwen deze avonden ook als een eerste test om te kijken hoe alles zou kunnen verlopen rekening houdend met de geldende maatregelen. Daarom gaan we tijdens dit festival werken met de CovidSafe app. Enerzijds om ons festival zo veilig mogelijk te houden en anderzijds om te kijken hoe we met de app moeten omgaan bij eventuele strengere regels in de toekomst.

Momenteel werken we onze programmatie voor het seizoen 21/22 verder af.

In de maand december spelen we traditioneel een productie voor kinderen. Daisy Wellens koos voor “Tinus en de toverkist” van Jeroen Antonis.

Tinus heeft een kist van zijn overleden opa geërfd. Hij vindt het maar een stomme kist! Samen met zijn vriendinnetje Tina komt Tinus er per ongeluk achter dat het een toverkist is. Als je er een boek in legt,komen de figuren uit het boek tot leven. Door een foutje overtreden zij een belangrijke regel van de toverkist en daardoor staat heel sprookjesland op zijn kop! Hoe krijgen Tinus en Tina alles weer in orde?

Speeldata: 4, 5, 11, 12, 18, 19, 26 december 2021 en 8 & 9 januari 2022 om 15 uur. Op 19/12 en 9/1 is er ook een voorstelling om 10:30 uur

De reservatie voor de kinderproductie gaat open vanaf zondag 10 oktober 2021.

Kijk hiervoor op onze website: demoedertaal.be

Met vriendelijke groeten
Uw TDM Theater De Moedertaal
Deze e-mail werd verstuurd omdat u zich inschreef voor onze nieuwsbrief. Wanneer iets onduidelijk is, mag u op deze e-mail antwoorden.